Töltött tojások

2018.12.19

Hozzávalók 6 tojáshoz:

  • 6 db tojás
  • 15 dkg krém sajt

Töltelékhez hozzávalók:

  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk. citromlé
  • 1 ek. olaj
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek. mustár
  • fél tk. curry

Elkészítés:

A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk, és éles késsel hosszában félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd összekeverjük a citromlével, az olajjal és egyharmad tojáskrémmel, habzsákba töltjük, és 4 tojásfehérjét megtöltünk vele. A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk. Belekeverjük a második adag tojáskrémbe, hozzáadjuk a ketchupot és a másik paradicsom húsát, és a másik 4 tojásba töltjük. A maradék tojáskrémbe a curryport és a mustárt keverjük, megtöltjük vele a maradék 4 tojást. A tojások tetejét díszíthetjük kaporszálakkal, retekszeletkékkel, olajbogyókarikákkal.

Tálalhatjuk majonézes burgonya salátával, francia salátával.