Töltött tojások
Hozzávalók 6 tojáshoz:
- 6 db tojás
- 15 dkg krém sajt
Töltelékhez hozzávalók:
- 1 csokor petrezselyem
- 1 tk. citromlé
- 1 ek. olaj
- 2 db paradicsom
- 1 ek. mustár
- fél tk. curry

Elkészítés:
A keményre főtt tojásokat hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk,
és éles késsel hosszában félbevágjuk, a széleit cakkosra mintázzuk. A
sárgáját óvatosan kifordítjuk, összekeverjük a krémsajttal, sózzuk,
borsozzuk. Egyneműre kidolgozzuk, majd három részre osztjuk. A petrezselymet megmossuk, megszárítjuk, finomra vágjuk, majd
összekeverjük a citromlével, az olajjal és egyharmad tojáskrémmel,
habzsákba töltjük, és 4 tojásfehérjét megtöltünk vele. A paradicsomot megmossuk, apró kockákra vágjuk. Belekeverjük a
második adag tojáskrémbe, hozzáadjuk a ketchupot és a másik paradicsom
húsát, és a másik 4 tojásba töltjük. A maradék tojáskrémbe a curryport és a mustárt keverjük, megtöltjük
vele a maradék 4 tojást. A tojások tetejét díszíthetjük kaporszálakkal,
retekszeletkékkel, olajbogyókarikákkal.
Tálalhatjuk majonézes burgonya salátával, francia salátával.