Vaníliás túrótorta málnavelővel


Hozzávalók:
A tortához:
- 250g natúr krémtúró (pld. aldiban kapható) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki 150g kókusztejjel
- 1-2 evőkanál natúr joghurt (de kísérletezek ennek kiváltásával, mert ettől kicsit savanykásabb) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki kókusz joghurttal vagy hagyd el a joghurtot
- 25g vaníliás protein por (pld. kollagén is megfelelő, ha használsz kollagén proteint) - növényi is lehet, de el is hagyhatod, én az édesítés miatt tettem bele
- 1 csomag vaníliás puding por
- 20g eritrit / xilit / stevia / barna cukor (cukor csak akkor, ha nem vagy diabéteszes vagy IR-es), amennyiben nem teszel protein port, akkor az édesítő adagját emeld meg kb 50g-ra
- 2db tojás
A velőhöz (ez elhagyható, ha valaki csak friss gyümölcsöt tenne a tetejére):
- 10-15 szem málna
- fahéj
- 1-2g barna cukor vagy eritrit
Recept:
A tortához minden hozzávalót tegyél turmix gépbe: túró, joghurt, protein por, eritrit, puding por. A tojásokat verd fel, mintha rántottát készítenél. Add a tojást is a többi alapanyaghoz és alacsony fokozaton keverd csomó mentesre a masszát.
Ha kész, többféleképpen is sütheted előmelegített 180-200 fokos sütőben 28-30 percig:
- vagy egy tortaformába öntsd az egészet és így egy nagy tortát kapsz,
- vagy szilikonos muffin formákba adagold ki és így pici túró torta falatkákat kapsz végeredményül.
Ha letelt a sütési idő, hagyd kihűlni, hogy kellően megdermedjen, utána könnyen szeletelhetővé válik, vagy könnyebben kivehető a szilikon formákból széttörés nélkül.
A málna velőhöz vegyél elő egy serpenyőt, tedd bele a 10-15 szem málnát, szórj rá fahéjat és ha nagyon édesen szeretnéd, 1-2g barna cukrot vagy eritritet, s tegyél alá fél dl vizet. Hagyd, hogy az egész felforrjon, majd besűrűsödjön folyamatos kevergetés mellett (ez kb 3-4perc). Mielőtt rátennéd a süteményre, előbb hűtsd le a velőt, mert a megdermedt túró tortát megolvaszthatja a hő.
Az egész akkor igazán finom, ha kihűlt a torta, hűtőben pihent 1-2 órát és a velő is hideg. Miután kellően hült a torta, könnyedén lehet szeletelni, hiszen dermedt, remegős lesz az állaga (mint amikor a puding megdermed).
Könnyedén fel tudod szeletelni ahhoz is, hogy kiadagold a napi menüidhez. Tároló edényben a hűtőben tarthatod szeletekben, s uzsonnára odaadhasd akár a gyerkőcnek is.

