USA | Szerelem

2020.04.09

Aki ismer engem, az tudja rólam azt is, hogy megrögzött USA fan vagyok. Valamiféle megmagyarázhatatlan vonzalom köt minket össze, amire e földi magyarázatot még nem találtam.

Biztos vagyok benne, hogy előző életbeli kapcsolat fűz oda, a zsigereimben érzem, én már laktam ott.

Valamikor 12-13 éves korom körül kezdődött, akkor érkezett meg Magyarországra a Baywatch, a Beverly Hills 90210 és a Melrose Place. Ez a 3 amerikai sorozat csak kiragadott példa a sok közül, ami Californiából robbant a tv képernyőkre. Itt láttam először, milyen Los Angeles.

28 éves voltam, amikor előszőr lehetőségem volt az utazásra, hogy személyesen is megismerhessem azt a világot.
 
21 évesen diplomáztam közgazdászként és onnantól kezdve csak egy cél lebegett előttem: saját lakás (otthon), egy saját autó és ha ez a stabilitás megvan, akkor minden félre tett pénzemet erre a szerelemre áldozom. Évente egyszer az egész évi kemény munka után eltölthessek 2-3 hetet a tengerentúlon, ezen belül Californiában, Los Angelesben és környékén.

 

16 évig ábrándoztam róla. Az első út olyan volt, mint egy álom. Emlékszem, amikor kilèptem a repülőből és a lábam Los Angeles repterén (LAX) a földet érintette, én csak bámultam a járólapot és el sem hittem: LOS ANGELESBEN VAGYOK.

Egy hosszú bevándorlási procedúra után kiléptem a reptér ajtaján a purple lane járdaszigetre, ahonnan az autókölcsönzők transzfer buszai indulnak a kölcsönzők telephelyeire. Ekkor magamba szívtam azt a fura, meleg illatot és megpillantottam az első pálma fát a távolban! Ránéztem tesómra, az útitársamra és szavak nélkül nevetni kezdtünk. Kettőnk közös kommunikációja mindig huncut volt és ott, akkor tudtuk: ez Amerika.

36 éves vagyok. Eddig ötször jártam az államokban. Tanultam is ott két nyáron át, de többnyire “nyaralás” volt a cél. Minden évben ellátogattunk minden egyes már látott látnivalóhoz. Hiába tudtuk, hogy már ismerjük, akkor is minduntalan megadta az érzést, amit legelőször is. Hihetetlen tágas városi külalak, felszabadult létezés, ahol lehetsz bárki, nem fogsz kitűnni, mert mindenki az lehet, aki lenni akar. 

Eldöntöttem, hogy utazásaimról naplót készítek. Idén nem tudok kiutazni, ezért felidézem azt, amivel eddig megtöltötte a szivemet Amerika.