Út az utolsó műtétig | 1.nap

2021.10.21

Azt érzem, izgatott vagyok. Részben köszönhető ez annak, hogy a szeretet, amit az olvasóimtól, tőletek kapok, határtalan, köszönhető ez a támogatásnak is, amit a szeretteimtől és Benitől kapok. Köszönhető ez annak is, hogy óriási motivációs hurkot kaptam el az egész miatt.

Amikor az ember motivált, akkor mindenre képes. Még arra is, ami máskor nem megy vagy nehezünkre esik. Az első 21 nap a vízválasztó. Ha eddig megy, és utána is aktívan használjuk az eszközrendszereinket, akkor ki tudunk tartani. Gond akkor adódik, ha nincs önmenedzselés. Ennek eszköze mindig az írásos önfoglalkozás. Azaz, a dokumentálás. A szembenézés.

Számomra egy jó csekklista mindig abból áll, hogy tudom, mit szeretnék vállalni az adott napra. Ezzel fel is készülök, észben is tartom a feladatokat. De lényege nem ebben rejlik, hanem a napvégi áttekintésnek van kulcsszerepe. Amikor megvizsgálom: mit tettem meg abból, amit terveztem. Ha megtettem, mi volt jó, miben voltam ügyes, amit tovább vihetek. Ha nem tettem meg, mi volt ennek az oka. Mit tudok másképp csinálni, hogyan tudok jobb lenni a következő napon. A halogatás vagy meg nem csinálás forrását boncolgatni kell. Mert itt bújnak elő a vakfoltok, azok a tényezők, amelyek bennünket folyton visszahúznak: a stressztűrő képességünk, a stresszmegoldó képességünk, a kifogásaink, a szokásaink, a gondolkodásmódunk, a fókuszálásunk, a megalkuvásaink, a koncentrációnk hiánya, a lustaságunk.

És mindezt bevallani magunknak. Ez a kemény, egyben ez a fejlődési lehetősünk pályája. Megmutatom, én milyen listákkal lettem úrrá az életmódváltásomon és a mai napig aktívan használom ezt az eszközrendszert. Ezt lehet egy füzetben is vezetni. :) A lényeg, hogy a célokhoz KELL dokumentálás mentálisan. Másként egyszerűen elsiklasz dolgok felett.


Megterveztem a menümet is:

  • Reggeli: tojásmuffin
  • Snack: fahéjas párolt almatál
  • Ebéd: ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel
  • Vacsora: avokádós paradicsomsaláta friss zöldfűszerekkel, hagymával, olívás/limeos/fokhagymás dresszinggel és fokhagymás pur-pur pirítóssal

tojásmuffin előkészítése
tojásmuffin előkészítése

avokádós esti saláta előkészítése
avokádós esti saláta előkészítése

fahéjas párolt alma
fahéjas párolt alma

almagerezdek, fahéj, kevés kókuszolajtojásmuffin
tojásmuffin

tojás, kecsekesajt, petrezselyem, aszalt paradicsom, barna csiperke, só, bors, fokhagyma, kevés parmezán


avokádós esti saláta
avokádós esti saláta

avokádó, paradicsom, lilahagyma, petrezselyem, olívaolaj, lime, fokhagyma, pur-pur kenyér


ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel
ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel

ananász, erős zöldpaprika, kaliforniai paprika, paradicsom, friss zöldfűszerek, jázminrizs, lazac, fekete szezám, olívaolaj, szójaszósz, só, bors


Felkészülésem nem csak táplálkozásban lesz erős a következő hónapokban, hanem a fizikai munkát is erősen mögé teszem. Csoportos fitnesz edző vizsgámra készülve mást sem csinálok, csak gyakorolok, gyakorolok és ehhez nincs jobb módszer, mint tapasztalt edzők óráit és technikáját vizsgálni, végig csinálni. Kitől is tanulhatna az ember jobban, mint szakértőktől. Az átlagosnál aktívabb napjaim vannak és lesznek. Az első napon dancefit aerobikot és alakformáló órát választottam. A dancefit olyan óra, ahol a csajos, táncos mozdulatok ötvöződnek a magas intenzitású aerobik elemekkel. Kifejezetten élveztem, az egyik kedvenc óratípusom. Az alakformáló óra keretein belül pedig saját testsúllyal és ki eszközökkel, valamint step paddal dolgoztam. Aktívan kezdtem futni is újra, s nagyon döcögősen megy még, ezért csak a rávezető edzéseknél járok: séta és minimális futás intervall váltakozása.