Út az utolsó műtétig | 1.nap

2021.10.21

Azt érzem, izgatott vagyok. Részben köszönhető ez annak, hogy a szeretet, amit az olvasóimtól, tőletek kapok, határtalan, köszönhető ez a támogatásnak is, amit a szeretteimtől és Benitől kapok. Köszönhető ez annak is, hogy óriási motivációs hurkot kaptam el az egész miatt.

Amikor az ember motivált, akkor mindenre képes. Még arra is, ami máskor nem megy vagy nehezünkre esik. Az első 21 nap a vízválasztó. Ha eddig megy, és utána is aktívan használjuk az eszközrendszereinket, akkor ki tudunk tartani. Gond akkor adódik, ha nincs önmenedzselés. Ennek eszköze mindig az írásos önfoglalkozás. Azaz, a dokumentálás. A szembenézés.

Számomra egy jó csekklista mindig abból áll, hogy tudom, mit szeretnék vállalni az adott napra. Ezzel fel is készülök, észben is tartom a feladatokat. De lényege nem ebben rejlik, hanem a napvégi áttekintésnek van kulcsszerepe. Amikor megvizsgálom: mit tettem meg abból, amit terveztem. Ha megtettem, mi volt jó, miben voltam ügyes, amit tovább vihetek. Ha nem tettem meg, mi volt ennek az oka. Mit tudok másképp csinálni, hogyan tudok jobb lenni a következő napon. A halogatás vagy meg nem csinálás forrását boncolgatni kell. Mert itt bújnak elő a vakfoltok, azok a tényezők, amelyek bennünket folyton visszahúznak: a stressztűrő képességünk, a stresszmegoldó képességünk, a kifogásaink, a szokásaink, a gondolkodásmódunk, a fókuszálásunk, a megalkuvásaink, a koncentrációnk hiánya, a lustaságunk.

És mindezt bevallani magunknak. Ez a kemény, egyben ez a fejlődési lehetősünk pályája. Megmutatom, én milyen listákkal lettem úrrá az életmódváltásomon és a mai napig aktívan használom ezt az eszközrendszert. Ezt lehet egy füzetben is vezetni. :) A lényeg, hogy a célokhoz KELL dokumentálás mentálisan. Másként egyszerűen elsiklasz dolgok felett.


Megterveztem a menümet is:

  • Reggeli: tojásmuffin
  • Snack: fahéjas párolt almatál
  • Ebéd: ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel
  • Vacsora: avokádós paradicsomsaláta friss zöldfűszerekkel, hagymával, olívás/limeos/fokhagymás dresszinggel és fokhagymás pur-pur pirítóssal

tojásmuffin előkészítése
tojásmuffin előkészítése

avokádós esti saláta előkészítése
avokádós esti saláta előkészítése

fahéjas párolt alma
fahéjas párolt alma

almagerezdek, fahéj, kevés kókuszolajtojásmuffin
tojásmuffin

tojás, kecsekesajt, petrezselyem, aszalt paradicsom, barna csiperke, só, bors, fokhagyma, kevés parmezán


avokádós esti saláta
avokádós esti saláta

avokádó, paradicsom, lilahagyma, petrezselyem, olívaolaj, lime, fokhagyma, pur-pur kenyér


ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel
ananászos, csípős ragu lazaccal és rizzsel

ananász, erős zöldpaprika, kaliforniai paprika, paradicsom, friss zöldfűszerek, jázminrizs, lazac, fekete szezám, olívaolaj, szójaszósz, só, bors


Felkészülésem nem csak táplálkozásban lesz erős a következő hónapokban, hanem a fizikai munkát is erősen mögé teszem. Csoportos fitnesz edző vizsgámra készülve mást sem csinálok, csak gyakorolok, gyakorolok és ehhez nincs jobb módszer, mint tapasztalt edzők óráit és technikáját vizsgálni, végig csinálni. Kitől is tanulhatna az ember jobban, mint szakértőktől. Az átlagosnál aktívabb napjaim vannak és lesznek. Az első napon dancefit aerobikot és alakformáló órát választottam. A dancefit olyan óra, ahol a csajos, táncos mozdulatok ötvöződnek a magas intenzitású aerobik elemekkel. Kifejezetten élveztem, az egyik kedvenc óratípusom. Az alakformáló óra keretein belül pedig saját testsúllyal és ki eszközökkel, valamint step paddal dolgoztam. Aktívan kezdtem futni is újra, s nagyon döcögősen megy még, ezért csak a rávezető edzéseknél járok: séta és minimális futás intervall váltakozása.


Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft