
Út az utolsó műtétig | 3.nap
- Szombati reggelink: tükörtojás-tál tökmagos teljes kiőrlésű zsemlével
- Szombati ebédünk: szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával
- Szombati uzsonna (csomagoltam neki vacsira is): paraszt-tál tökmagos teljes kiőrlésű zsemlével és friss szilvával :)





Nem szűkölködtünk sem mennyiségben, sem ízekben, sem választékban, sem színekben. Egyszerre volt férfinak valóan vagány, de ugyancsak nőiesen fitt. A tálakról én kihagytam a kolbászt, de örömmel ettem a feta sajtot, a zöldségeket, a teljes kiőrlésű zsemlét és a sonkát. A reggelinél azért én is bekaptam egy karika kolbászt, mert ez igazi, házi, adalékanyagoktól mentes békéscsabai vastagkolbász volt.
A halas étel pofon egyszerű. Hozzávalói: 1 db vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek szezámmag, 2 kk szezámolaj, 1 dl balzsamecet, 170 g barna csiperke, 150 g spenót, 250 g lazac steak, kapor, só, bors, pirospaprika, kurkuma, 140 g bulgur. Az olajon elősütöttem az előtte sóval bekent halszeletek mindkét oldalát 5-5 percen át, majd félre tettem azokat. Ebben a serpenyőben tettem még kevés olajat, a hagyma darabokat ráhintettem. Mikor már kellően üvegesek lettek, ment a gomba és a spenót is. Miután már megkapta őket az olaj, 1 dl balzsamecetet öntöttem rá (bor helyett) és ebben addig pároltam őket, míg el nem párolgott az ecet, ekkor ment rá a kókusztej (mehet tejszín is annak, aki fogyaszt tejterméket), fűszereztem minden jóval, főleg kaporral, öntöttem hozzá még 1 dl alaplevet is (lehet víz is), majd visszahelyeztem a halszeleteket is. Rotyogott kb 15-20 percig az egész fedő alatt. Mellé bulgurt készítettem és összedobtam egy jégsaláta, uborka, paradicsom, szezámmag, olívaolaj, só, bors, citromlé alkotta salátát is. Isteni lett.