Út az utolsó műtétig | 3.nap

2021.10.23
Nekem most különösen fontos a célom, nem mintha eddig nem lett volna az, de az utolsó felvonáshoz közeledve már egy percre sem gyengülök el, hiszen annyira szeretnék túl jutni ezen az 5 éves perióduson, hogy az talán szavakba sem tudom önteni. Ráadásul nagyjából a tényleges 5 éves életmódváló évfordulóm környékén lesz a műtétem, ha minden igaz. :)


  • Szombati reggelink: tükörtojás-tál tökmagos teljes kiőrlésű zsemlével
  • Szombati ebédünk: szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával
  • Szombati uzsonna (csomagoltam neki vacsira is): paraszt-tál tökmagos teljes kiőrlésű zsemlével és friss szilvával :)


tükörtojás sok zöldséggel és házi kolbásszal
tükörtojás sok zöldséggel és házi kolbásszal
paraszt-tál
paraszt-tál
paraszt-tál
paraszt-tál
szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával
szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával
szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával
szezámmagos, gombás, spenótos, kapros lazac bulgurral és friss salátával

Nem szűkölködtünk sem mennyiségben, sem ízekben, sem választékban, sem színekben. Egyszerre volt férfinak valóan vagány, de ugyancsak nőiesen fitt. A tálakról én kihagytam a kolbászt, de örömmel ettem a feta sajtot, a zöldségeket, a teljes kiőrlésű zsemlét és a sonkát. A reggelinél azért én is bekaptam egy karika kolbászt, mert ez igazi, házi, adalékanyagoktól mentes békéscsabai vastagkolbász volt.

A halas étel pofon egyszerű. Hozzávalói: 1 db vöröshagyma, 2 szál újhagyma, 4 gerezd fokhagyma, 4 ek olívaolaj, 1 ek szezámmag, 2 kk szezámolaj, 1 dl balzsamecet, 170 g barna csiperke, 150 g spenót, 250 g lazac steak, kapor, só, bors, pirospaprika, kurkuma, 140 g bulgur. Az olajon elősütöttem az előtte sóval bekent halszeletek mindkét oldalát 5-5 percen át, majd félre tettem azokat. Ebben a serpenyőben tettem még kevés olajat, a hagyma darabokat ráhintettem. Mikor már kellően üvegesek lettek, ment a gomba és a spenót is. Miután már megkapta őket az olaj, 1 dl balzsamecetet öntöttem rá (bor helyett) és ebben addig pároltam őket, míg el nem párolgott az ecet, ekkor ment rá a kókusztej (mehet tejszín is annak, aki fogyaszt tejterméket), fűszereztem minden jóval, főleg kaporral, öntöttem hozzá még 1 dl alaplevet is (lehet víz is), majd visszahelyeztem a halszeleteket is. Rotyogott kb 15-20 percig az egész fedő alatt. Mellé bulgurt készítettem és összedobtam egy jégsaláta, uborka, paradicsom, szezámmag, olívaolaj, só, bors, citromlé alkotta salátát is. Isteni lett.