Út az utolsó műtétig | 5.nap

2021.10.25

Sziklaszilárd az akaratom. Ez jó, ez már rutin, de azért nekem sem magától működő ez a motivációs rendszer. Ezért tennem kell, ezért én vagyok a felelős, hogy ez ne változzon.

Az egyik fegyver a finom ételek tárháza. Ezt hívom ételportfóliónak. Igyekszem nagyon változatos lenni a napjaimban, hogy semmi se legyen unalmas, s minden ízt élvezni tudjak. Azt gondolná az ember, hogy 5 évnyi életmódváltás után ez már nem számít, de az igazság az, hogy egyre fontosabbá válik az évek alatt. Mert az élet és a stressz sosem lesz kevesebb attól, mert én egészségtudatos életformára váltottam. Az érzelmek engem is irányítanak, s ha mindig engednék a pillanatnyi kívánalmaknak, én sem választanám mindig a legjobb variációt.

Keményen ki kell tartanom az utolsó műtétig, még akkor is, ha ez tényleg nehéz az év végi ünnepek miatt. Magasabb fokozatra kapcsoltam. Ezen a szinten, ahol a testformálás a legnagyobb cél a zsírszázalék csökkentése mellett, a kalória alapú étkezés még fontosabb. Nem a makrókban hiszek, de nem is hagyom figyelmen kívül azokat sem. Kicsit igyekszem most visszább szorítani a szénhidrátokat bizonyos napokon, azaz nem eszem mindig kenyeret, ellenben növeltem a zöldségadagomon. Nincs minden ebédemben gabona, de nem is vágok bele egy indokolatlanul szélsőséges étrendbe, hiszen azt tanultam és tanítom, hogy a szervezetünk az állandóságot szereti. A nagy kilengések sosem jók. A bőséges zöldség minden ételem alapja, ehhez társulnak a finom ízesítést kapó fehérje források és a tányéron olykor szerepet kap a gabona, olykor csak burgonya. Minden napom más és más, hogy ne szenvedjek hiányt semmiben.

Nagyon odafigyelek a minőségre.

A minőség nem márkát jelent, hanem tápanyagban mért skálát. A fehér liszt és a fehér cukor a listám alján szerepel, míg a zöldségek vagy a jó olajok a lista első harmadában. A minőség tehát egyenesen arányos az élelmiszerek funkcionalitásával. Ami hasznos, ami ezzel együtt valós energia és/vagy tápanyag, az jó minőséget képvisel. Ami csak gyors energia, de a szervezetem nem nyer belőle mást (mint a kristálycukorból vagy a sarki pékség kakaós csigájából például), az pedig a sor végén kullog.

A mai magyar valóság ezzel szemben az, hogy nagyobb számban szerepel az étrendekben a liszt, a cukor, a feldolgozott élelmiszer, a gyorséttermek kínálata és szűkölködik zöldségben, egészséges gabonákban. Hamarabb eszik a magyar ember rántott húst hasábburgonyával, mint egy pácolt csirkesteaket párolt zöldségekkel. Ehhez jár a cukros üdítők hada, a fehér lisztes és szintén cukrozott desszertek tárháza, vagy épp az ízesített kávékülönlegességek.

Észre sem vesszük a fölös kalóriákat, miközben a tápanyagokról sincs kellő tudásunk. A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy a nap folyamán mennyi energiát vesz magához és ezen belül milyen a tápanyagok aránya. Utóbbi még annyira fontos sem lenne, mert a kalóriadeficit az elsődleges, na de 1500 kalóriát péksütiből is meg lehet enni a nap során, meg több adagnyi tápláló zöldséges raguból is felépíthető a napi menü. Ezért mégsem mindegy az, miből áll a kalória.

A mai ebédem tányérja nem az egészségre kevésbé jótékony élelmiszereket tartalmazza, hanem azokat, amelyek táplálják a sejteket. Sokat olvashatsz hasonló gondolatokról az idén lefogyok posztsorozatomban.


Fokhagymás sertéssült hagymamártással


Hozzávalók:

🍀150g sertéskaraj
🍀1 szál újhagyma
🍀100 g brokkoli
🍀100 g karfiol
🍀2 kk szárított medvehagyma
🍀2 kk szárított póréhagyma
🍀1 db kisebb vöröshagyma
🍀só, bors
🍀1 kk őrölt pirospaprika
🍀2-3 gerezd fokhagyma
🍀2 ek kókuszzsír

Pofon egyszerű recept. A hagymamártáshoz kókuszzsíron pirítottam az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, újhagymát, pirospaprikát hintettem rá, kevés vízzel felöntöttem és összerottyanttás után turmixgépben pépesítettem. A sertést roston sütöttem sütőben a zöldségekkel közös tepsiágyon.1 ÉV VIP TAGSÁG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és maxold ki az életmódváltásodat! Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel Letölthető, kidolgozott infókártyapaklival, amelyen mindent megtanulsz, ami az életvitel változtatásához szükséges VIP automatikus kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 1 éves tagság A VIP tagságban kurzusokon keresztül menetelhetsz végig a céljaidig: Új belépős tagoknak mindent a részelteibe menően megtanítunk Új belépő kurzoson, amelyet saját tempódban bármikor elérsz. 28 FIX nap kurzusunkon velünk együtt végzed az életmódváltást: főzést, napi fókuszokat, nap indítást, nap zárást. Varázsmenü videósorozatunk eligazít mini videók segítségével a legfontosabb tudnivalókon az élelemiszereken át a hormonális problémákon keresztül a komplexebb témákig.

16 990 Ft 19 990 Ft

ÖRÖKÖS VIP TAGSÁG + VARÁZSMENÜ CSOMAG (28 NAPOS ÉLETMÓDVÁLTÓ KURZUSSAL)

Igényeld új VIP tagságodat és vidd vele a VARÁZSMENÜ csomagunkat is. Kezdd rögtön 28 napos életmódváltó kurzusunkkal! Csatlakozz most a VIP tagok közé, vigyél mindent, amit csak adhatunk: Komplex életmódváltó program online tanuló felülettel VIP kedvezmény rendszer Senor/ita termékeinkhez 180 napos életmódváltó program nyomdai kártyapaklival a varázsmenü rendszer teljes tudásanyagával 28 napos életmódváltó kurzusunkban mindent megtanítunk neked, hogy teljes erőbedobással indulhass el az úton. Varázsmenü csomagra, amit te választanál magadnak az induláshoz. A varázsmenü csomagok 2 db kollagén terméket, a Varázsmenü életmódváltó receptkönyvet is a kezedbe adja. Kollagén termékeidet VIP tagságod aktiválása után választhatod ki, ennek folyamatáról a VIP tagság érvényesítését követően tájékoztatunk a jogosultságaid beállításaival együtt. A szállítási költséget a magyarországi csomagok ára tartalmazza. A szállítási költséget külföldi tagok számára a webshop felszámolja.

31 960 Ft 49 950 Ft