Volt toka, nincs toka!

2022.05.21

Amikor az ember kiszabadul a háj alól, egy olyan világba csöppen, ahol bármi, amit eddig gondolt kövéren a duci lélekről, megsemmisül.

Tesóm ma emlékeztetett egy régi beszélgetésünkre:

"Azt akartam kérdezni, hogy anno azt mondtad, egy duci lany örökké duci lánynak fogja magát érezni. Ez most is így van?"

Belém csapott az azonnali NEMLEGESSÉG. Tényleg ezt mondtam százszor, hogy egy duci lány örökké az marad a lelkében. Azt kell mondjam, tévedtem. Nyoma sincs az egykori kesergő lánynak, aki sebzettnek érezte magát a világ által. Semmi nyomokban hordozott régi depresszív érzelemcsíra nincs bennem és nehezen azonosulok a régi énemmel. Sőt: nem is akarom, hogy bármilyen módon hatással legyen rám a régi énem.Ma egyszerűen feleszméltem: teljesen más ember vagyok, aki nem is akar emlékezni és viselni a régmúlt sebeket.Egy duci lány addig gondolkodik és lélegzik egykori ducilelkűség-szindrómájában, ahol sérti a kövér vagy épp a zabálás szó, ameddig duci testében él. És addig veszi magára a ducisággal összefüggő negatív attitűdöt, amíg át nem lép a #beforeafter sík after oldalára. Annyira fájt a kövérségben tenni valamit, mert mindig azt éreztem, hogy a saját kövérségem büntet és vele együtt szenvedek el egy halom diszkriminációt. Már azt is szégyelltem, amit sosem kellett volna. Ma már nem értem a régi Diát. De talán nincs is szükség rá. Nem értett meg ő sem engem. Engem, aki annyira változni akart. El kell engednem őt. Sosem leszünk egy oldalon.

Kovács Klaudia - Túlszeretni | NYOMDAI KIADÁS

Egy kövér lány voltam, aki egész életében le akart fogyni. Sokáig nem tudtam, hogy a bennem lakozó személyiségek miért csatáznak egymással. Hogy egyáltalán miért találkozom más és más arcaimmal, s miként kellene ezeket kezelnem. Nőként sok szerepet öltünk magunkra, még az előtt is, hogy párra lelnénk. Amikor csak az ÉN lakozik a lelkünkben és nincs mellettünk más, már akkor is sokféle módon jelenünk meg a napjainkon. Minden azzal kezdődött nálam a személyiségfejlesztésemben, hogy boldog akartam lenni. Viszont nem feltétlenül tudtam, ez mit is jelent. Elvárásokat támasztottam az elképzeléseimmel szemben, s ha bármi másként alakult, mint azt ahogyan én vázoltam kötelező kimenetelként, rögtön falakba ütközött az aktuális álomképem. Valahogy ilyen módon találtam rá az életemben az ételre, mint vigaszdíjra, mint egy láthatatlan barátra, aki sosem bánt, aki sosem beszél vissza, aki mindig örömet akar okozni, aki feltétel nélkül ki is elégíti a vágyaimat. E könyv írásakor már tudom, hogy a kövérség búcsút vett tőlem. Nem csak elértem az áhított testsúlyomat, de egy olyan életet is felépítettem, amelyben felelősséggel tartozom hozzám hasonló emberek döntéseiért is. Öt éve blogot írok a történetemről. Úgy kellett ezt a könyvet megírnom és az olvasó úgy olvashatja el a fejezeteket, hogy az a tény már befolyásolja az írottak értelmezését: sikerült lefogynom. Ezért a sorok legalább annyira elmesélt élmények öt év vonatkozásában, mint amennyire a jelenre vonatkozó felfedezések, felismerések is. Sőt, valójában a ma megtapasztalásaira lehet igazán értelmezni a változásomat. A könyv egyszerre a múltam, a jelenem és a remélt jövőm is.

4 990 Ft 7 990 Ft

Senorita MINI VIP tagság 2023

A VIP CSOMAG ELEMEI: Senorita VIP tagság 6 hónapra Online tanulófelület 6 hónapra Kidolgozott életmódprogram 6 hónapra Nyomdai eszközrendszer (A-B kártyapakli) a 6 hónapos programra Hosszabbítható tagság további blokkokra

16 000 Ft