Zebrás túrótorta

2020.07.23

Hozzávalók:


A tortához:

  • 250g natúr krémtúró (pld. aldiban kapható) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki 150g kókusztejjel
  • 1-2 evőkanál natúr joghurt (de kísérletezek ennek kiváltásával, mert ettől kicsit savanykásabb) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki kókusz joghurttal vagy hagyd el a joghurt
  • 12g vaníliás protein por (pld. kollagén is megfelelő, ha használsz kollagén proteint) - növényi is lehet, de el is hagyhatod, én az édesítés miatt tettem bele
  • 12g csokis protein por
  • 1/2 csomag vaníliás puding por
  • 1/2 csomag csokis puding por
  • 20g eritrit / xilit / stevia / barna cukor (cukor csak akkor, ha nem vagy diabéteszes vagy IR-es), amennyiben nem teszel protein port, akkor az édesítő adagját emeld meg kb 50g-ra
  • 2db tojás

Kettő tálat kell elővenned. Lesz egy vaníliás és egy csokis tálad. Ennek értelmében mindent felezz el két részre, az egyikhez add a vaníliás puding port és vaníliás protein port, a másikhoz pedig a csokis puding port és a csokis protein port. A proteint elhagyhatod, akkor a fentiek szerint több édesítőt tegyél bele. A tojásokat verd fel, mintha rántottát készítenél. Add a tojást is a többi alapanyaghoz és alacsony fokozaton, turmix gépben vagy jó erős kézi habverővel keverd csomó mentesre a tésztát. Így kapsz egy vaníliás és egy csokis alapot.

Hogyan lesz ebből zebra minta?

Dolgozz egy evőkanállal. Vedd elő a tortaformát, ami lehet akár szilikonos is, én is abban dolgoztam. Kezdheted mondjuk a vaníliással. Egy evőkanál vaníliás masszát tegyél a forma közepére. Mivel a massza folyékony kissé, elkezd majd szétterülni. Te rögtön folytasd a másik masszából, a csokisból, szintén a közepére. Alatta a vaníliás már terül szét. Aztán megint vanília, aztán megint csoki. Így építsd fel az egész tortát, míg el nem fogy mindkét tálból a massza. Tehát felváltva kanalazd a színeket a tálba egymásra leveses kanalanként.

Ha kész, előmelegített 180-200 fokos sütőben 28-30 percig:

Ha letelt a sütési idő, hagyd kihűlni, hogy kellően megdermedjen, utána könnyen szeletelhetővé válik, vagy könnyebben kivehető a szilikon formákból széttörés nélkül.

Az egész akkor igazán finom, ha kihűlt a torta, hűtőben pihent 1-2 órát és a velő is hideg. Miután kellően hült a torta, könnyedén lehet szeletelni, hiszen dermedt, remegős lesz az állaga (mint amikor a puding megdermed).