Zebrás túrótorta
Hozzávalók:
A tortához:
- 250g natúr krémtúró (pld. aldiban kapható) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki 150g kókusztejjel
- 1-2
evőkanál natúr joghurt (de kísérletezek ennek kiváltásával, mert ettől
kicsit savanykásabb) - ha tejmentes diétán vagy, próbáld ki kókusz
joghurttal vagy hagyd el a joghurt
- 12g vaníliás protein por (pld. kollagén is megfelelő, ha használsz kollagén proteint) - növényi is lehet, de el is hagyhatod, én az édesítés miatt tettem bele
- 12g csokis protein por
- 1/2 csomag vaníliás puding por
- 1/2 csomag csokis puding por
- 20g
eritrit / xilit / stevia / barna cukor (cukor csak akkor, ha nem vagy
diabéteszes vagy IR-es), amennyiben nem teszel protein port, akkor az
édesítő adagját emeld meg kb 50g-ra
- 2db tojás
Kettő tálat kell elővenned. Lesz egy vaníliás és egy csokis tálad. Ennek értelmében mindent felezz el két részre, az egyikhez add a vaníliás puding port és vaníliás protein port, a másikhoz pedig a csokis puding port és a csokis protein port. A proteint elhagyhatod, akkor a fentiek szerint több édesítőt tegyél bele. A tojásokat verd fel, mintha rántottát készítenél. Add a tojást is a többi alapanyaghoz és alacsony fokozaton, turmix gépben vagy jó erős kézi habverővel keverd csomó mentesre a tésztát. Így kapsz egy vaníliás és egy csokis alapot.
Hogyan lesz ebből zebra minta?
Dolgozz egy evőkanállal. Vedd elő a tortaformát, ami lehet akár szilikonos is, én is abban dolgoztam. Kezdheted mondjuk a vaníliással. Egy evőkanál vaníliás masszát tegyél a forma közepére. Mivel a massza folyékony kissé, elkezd majd szétterülni. Te rögtön folytasd a másik masszából, a csokisból, szintén a közepére. Alatta a vaníliás már terül szét. Aztán megint vanília, aztán megint csoki. Így építsd fel az egész tortát, míg el nem fogy mindkét tálból a massza. Tehát felváltva kanalazd a színeket a tálba egymásra leveses kanalanként.
Ha kész, előmelegített 180-200 fokos sütőben 28-30 percig:
Ha letelt a sütési idő, hagyd kihűlni, hogy kellően megdermedjen, utána könnyen szeletelhetővé válik, vagy könnyebben kivehető a szilikon formákból széttörés nélkül.
Az egész akkor igazán finom, ha kihűlt a torta, hűtőben pihent 1-2 órát és a velő is hideg. Miután kellően hült a torta, könnyedén lehet szeletelni, hiszen dermedt, remegős lesz az állaga (mint amikor a puding megdermed).