Zöldborsóleves

2022.01.23

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 4 db sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 60 g zöldborsó (mirelit)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 csapott ek zabliszt
  • 1 csapott tk pirospaprika
  • víz, só, bors

    Recept:

    A sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobunk egy kis db vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.