Zöldborsóleves
Hozzávalók 2 adaghoz:

- 4 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 60 g zöldborsó (mirelit)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 csapott ek zabliszt
- 1 csapott tk pirospaprika
víz, só, bors
Recept:
A sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel és beledobunk egy kis db vöröshagymát egészben, de bevágva, hogy jobban kiadja az ízét. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük. Tálalás előtt kivesszük belőle a vöröshagymát és megszórjuk egy nagy adag petrezselyemmel.