Maradj otthon | praktikák

A karantén időszaka tökéletes melegágya annak, hogy átértékeljünk bizonyos - számunkra fontos - dolgokat az életünkről. Óhatatlanul beékelődik ebbe a nosztalgia, de akár a "Mi lett volna, ha..." kezdetű elmélkedés is saját múltunk és az előttünk álló jövő tekintetében.

Gyakran nyúlok vissza receptjeimnél a gyerekkoromhoz. ...Amikor még nem foglalkoztatott a fogyókúra kérdése, amikor még meleg kakaó várt az asztalon. Felnőttként sok mindent másképp készítek el, saját felnőttkori ízlésemre és fantáziámra szabom az ételeket. Olyan zöldségeket kedveltem meg az életmódváltás alatt, amelyekről azt gondoltam, nem...

Emlékszem, kislányként nem rajongtam a zöldségekért, kivéve a friss, érett paradicsomot. A minap azon gondolkodtam a roham léptekben megejtett zöldséges bevásárlásomnál, hogy mennyire hiányoznak gyerekkorom igazi zöldséges ízei. Akkoriban teljesen másfajta paradicsomokat ettünk. Igaz, én vidéken nőttem fel és a gazdálkodás ott nagyon népszerű....

Karantén alatt mindig több napra főzök előre. Bár a posztsorozatban napokra osztom a teljes napi menümet, hogy könnyebb legyen posztba sűríteni, valójában egy-egy napi ételsort 2, esetleg 3 napra készítek el. Egyrészt időt spórolok vele, másrészt alapanyagot sem pazarlok, harmadrészt minden nap mást enni egy tudatos étkezés során plusz feladat...

Karantén-menü. Amennyire szürreális ez a szókapcsolat, legalább annyira valóságos is, hiszen egy világjárvány idején a rendszerezett életünk fenekestől felfordult és mi igyekszünk a víz felszínén maradva kievickélni ebből a helyzetből.

Beszéljünk azokról az élelmiszerekről, azokról a helyzetekről, amelyek gátolhatják azt, hogy az életmódváltás során kitűzött elhatározásodat és a már elért eredményeidet hosszú távon is fenn tudd tartani egy ilyen karantén időszakban is.

Az otthonlét egyik árnyoldala, hogy bármennyi házimunkát vagy otthon végezhető tevékenységet is látunk el, a "normális" hétköznapok ide-odalátogatása, a jövés-menés abszolút korlátozódott. Aki teheti, otthon marad és ebben a létezésben jóval könnyebb túlenni magunkat. Nem feltétlenül a mennyiségek változhatnak, inkább a gyakoriság, hiszen...

Gondolkodtam csak étrend segítségében, de határozott szándékom, hogy a teljes életmódprogramra adjak lehetőséget bárkinek, akinek a tudatosság, az egészségvédelem most kiemelten fontos, ezért alkottam meg a "home office" étrend csomag mellé ajándékba a 13 hetes időszakot tartalmazó életvitelprogram tagsági lehetőséget, ami a "home office" étrend...

A tervezés számomra nem csak az életmódváltásban testesül meg, amióta az eszemet tudom, mindent táblázatokban gyűjtöttem és különféle megjelölésekkel vettem nyilvántartásba, amit csak lehetett. Biztos, hogy köze van ennek a banki pályafutásomhoz is, ahol az egyetemi gazdasági excel tudást napi szinten kamatoztatnom kellet a gyakorlatban, de már az...

Home office étrend

Felelősségem, hogy abban az időszakban is elmondjam és közvetítsem, mennyire fontos az egészségünk védelme.Eredetileg majdnem 3 hónapnyi szünetet terveztem, hiszen testrekonstrukciós műtétre készültem, de a vírushelyzet az utolsó pillanatban közbe szólt, így bizonytalan időre tolódott a műtétem. Ennek okán rehabilitációm későbbre tolódik és addig zavartalanul szeretnék segíteni.A gazdasági helyzet miatt lelkiismereti kérdés számomra az, hogy segítsek az életvitelprogram elérhetőségében azok számára is, akik most szorosabb gyeplőt húznak érthető okokból.

Gondolkodtam csak étrend segítségében, de határozott szándékom, hogy a teljes életmódprogramra adjak lehetőséget bárkinek, akinek a tudatosság, az egészségvédelem most kiemelten fontos, ezért alkottam meg a "home office" étrend csomag mellé ajándékba a 13 hetes időszakot tartalmazó életvitelprogram tagsági lehetőséget, ami a "home office" étrend csomag mellé a teljes életvitelprogram elem rendszerét megadja.


A "home office" étrend kifejezetten a minél egyszerűbb, családiasabb, gyermekek mellett is könnyedén elkészíthető ételeket és menüket kínálja, de önálló háztartásban élők számára is azt a célt szolgálja, hogy pénztárcabarát módon mutassa meg, hogyan lehet ebben az időszakban a diéta mellett kitartani és az egészségünk védelme érdekében egészségesen táplálkozni.Nem szerepel benne semmilyen szuper food, drága liszt, kizárólag a mindenki számára elérhető legegyszerűbb alapanyagok alapján mutatom meg, milyen egy egészséges étrend ebben az időszakban is. Az csak grátisz, hogy ez idő alatt nem csak az egészséged őrzöd meg, de jó pár kilótól is megszabadulhatsz.Soha ilyen fontos nem volt még a testsúly csökkentése, mert a kísérő betegségek és az elhízás is önmagában gyengíti az immunrendszert. A "félre evés" és korlátok nélküli helytelen táplálkozás pedig kifejezetten nehezebb helyzetbe sodor bárkit, aki védekezni szeretne otthonában.

Az életvitelprogram teljes tudásanyagát, étrendjeit, tematikus e-book-jait odaadom a "home office" étrend csomag mellé "ajándékba", hogy ezzel tudjam támogatni az életmódváltást.A teljes életmódprogram tudásanyagát még soha nem tettem elérhetővé ilyen tagdíjjal.Bízom benne, hogy segítség azoknak, akiknek mentális, étrend, életmód tanács és konkrét segítség kell.Majd 1000 oldalnyi tudás, online támogatás és minden, amit csak adhatok azoké, akik a Maradj otthon programra jelentkeznek.

Párhuzamosan elindult a Maradj otthon! posztsorozat az otthon töltött idő kérdéseire, melyre naponta fogok jelentkezni hasznos témákkal!

Bízom benne, hogy együtt át fogjuk vészelni az előttünk álló időszakot és ehhez tőlem minden segítséget megkaptok mind a blogon, mind az életmódprogramban!


Szeretettel, ölelés: Dia