❶ Bélflóra regeneráló, hormonegyensúly helyreállító szakasz
Minőségi szénhidrátok, fehérjék, jó zsírok megismerése, beépítése az étrendbe.Vízfogyasztás helyes módszertanának elsajátítása.Reform ételek helyes elkészítési módjainak megtanulásaHormonális
okokból kevésbé ajánlott (esetleg tiltott) élelmiszerek kiiktatása,
csökkentése és a gyakrabban ajánlott élelmiszerek használatának
beiktatása, becsempészése a mindennapi rutinok közé - különös
tekintettel a családos fogyni vágyók számára, akik közösen főznek a
családtagok számára is.A bélflóra regenerálás megvalósításához szükséges rendszer elsajátítása, étrend alkotás szokássá alakítása.280 db étel és recept megismerése, tetszés szerinti választása.❷ Időgazdálkodó, akcióterv felépítő szakasz
Időgazdálkodó és költséghatékony főzés alapvető szokásainak megismerése.
Élelmiszer útvonalak közös kiépítése, ételtérképek készítése a minél olcsóbb főzésen át a minél kevesebb konyhai időtöltésig.
Reform
ízesítés, fűszerezés, alap konyhatechnológiai eljárások megismerése és
beillesztése a rutinszerű főzésbe, amelyek megszüntetik az érzelmi
evést.
Hormonális
okokból kevésbé ajánlott (esetleg tiltott) élelmiszerek, fogyást könnyítő és nehezítő élelmiszerek szétválasztása.
A bélflóra regenerálás alkalomszerű beillesztése, anyagcsere fokozás a folyamatos fogyás segítésére.600
db étel és recept megismerése, tetszés szerinti élelmiszer cserékkel
történő személyre szabása és önálló ételkészítési módszer megtanulása❸ Önálló étrendtervező, önfejlesztő szakasz
Étrendtervezés önálló megtanulása a teljes fogyáshoz és az életen át tartó súlytartáshoz.
Önfejlesztés napi rutinjának megtanulása, a motiváció fenntartási módszertan beépítése a hétköznapokba és hétvégékbe.
Vésztervek készítése stresszhelyzetekre, ünnepekre és a kitartás csökkenésének menedzselésére.
Helyes sportolási módszerek ízületkímélően, alapvető testtartás és tornagyakorlatok összehangolása, helyes kivitelezések.
A bélflóra regenerálás alkalomszerű beillesztése, anyagcsere fokozás a folyamatos fogyás segítésére.A környezetünkkel való kapcsolat, az evéssel való viszony tartós berendezkedése az egészséges életvitelhez.620 további étel és recept megismerése, családi ételkészítés módszertanának elsajátítása.