Ünnepi receptek

Keverjük össze a lisztet és a sütőport, majd morzsoljuk el benne a vajat. A tejben futtassuk fel az élesztőt, és adjuk hozzá a lisztet, a tojást, édesítőt és egy evőkanál olajat. A tésztából készítsünk három golyót, az elsőt nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, tegyük bele, és kenjük meg a baracklekvárral, majd szórjuk meg az édesítőszerrel összekevert...

Az összes hozzávalót dobjuk bele egy aprító- vagy turmixgépbe. Alacsony fokozaton keverjük őket, amíg sűrű, ragacsos massza lesz belőlük. Formázzunk golyókat a hófehér tésztából, díszítsük olvasztott étcsokival, és hagyjuk állni pár óráig.

A tejet langyosítsuk fel, adjuk hozzá 1 kk. édesítőt, morzsoljuk bele az élesztőt, és 15 perc alatt futtassuk fel, azaz tegyük félre egy picit letakarva. Addig a vajat morzsoljuk el a liszttel és a tojássárgájával, majd keverjük össze az élesztős tejjel és a rummal feloldott mézzel. Gyúrj unk belőle tésztát, és egy konyharuhával letakarva...

A fagyasztott borsót hirtelen átforraljuk, kihűtjük. Mindegyik muffinformába 1-1 petrezselyemlevelet helyezünk. Elkezdjük rétegezni a tölteléket: kukoricát, a felkockázott sonkát, csíkokra vágott pirospaprikát, borsót, kb. a muffinforma 3/4-ig. Ha megvagyunk, elkészítjük a zselatint a zacskója leírása szerint, 1-2 kanálka kedvenc fűszerünkkel (só,...